22. února 2007

Ještě k holčičce, co je o trochu větší než propisovačka

Updated: Snad jsem ten původní post měl napsat otevřeněji. Takže dodávám: <ironie>obavy těch, kdo si dělají starost o genetický fond lidstva, jsou zbytečné</ironie> - Amillia Sonja se pravděpodobně nedožije reprodukčního věku a pokud ano, bude tou dobou mít příliš mnoho starostí sama se sebou. Bude nejspíš špatně vidět, pokud vůbec. Bude mít astma a mezi jejími potížemi to nebude ta největší. Některé tkáně si totiž novorozenec už nikdy nemůže "dokončit" sám, mohou se vyvinout jedině ve spolupráci s biochemickou továrnou matčina těla. Rodiče i ji čeká těžký život - ale život. Z toho si musí každý udělat vlastní závěr dle rozpoložení, světonázoru a zkušenosti. Těm, kdo mají jasno, jest jako téměř vždy závidět. Daní za skvělý pokrok lékařských technologií během posledních řekněme sta let je narůstající počet neřešitelných morálních dilemat. A nezřízeně chlastajících doktorů.

1 komentář:

Unknown řekl(a)...

Narodil jsem se s nadprumernou vahou a stejne mam trochu astma, nevidim uplne dobre a mezi mymi problemy to vubec neni to nejhorsi :)
Nevim, jak prispeji do genofondu lidstva, kazdopadne me to prispivani velmi bavi.
Ale vazneji - jsem sice ekonom, ale v techto situacich je podle me jedine lidske reseni vykaslat se na cisla a udelat vsechno pro zachranu toho mrnete.