1. července 2009

Mlhou

Úspěch v jakékoli činnosti hodně souvisí se schopností řešit nejednoznačné úkoly. Někdo neví, co chce a vy to přesto uděláte - tak, že je zadavatel spokojen. Dá se toho dosáhnout různými způsoby. Jedním z nich je racionální analýza požadavků zadavatele. Jiným je sebevědomě udělat cokoli, co vás napadne a zadavateli to vnutit, přesněji řečeno vůbec ho nepustit k námitkám. Je jasné, že hranice mezi oběma těmito krajnostmi je velmi neurčitá, přesto je lepší držet se co nejstriktněji jednoho nebo druhého přístupu. Jít v mlze buď správnou cestou, nebo drze vpřed. Co nefunguje, je pokoušet se mlhu rozfoukat. Lidé, kteří požadují jednoznačná zadání, je možná nakonec dostanou, ale s nimi také kariérní stop. Každý si musí sám zvážit, zda lépe obstojí svými analytickými schopnostmi, nebo drzým čelem. - Ještě stojí za to dodat, že korelace mezi zvoleným postupem a kvalitou výsledku je nulová.

5 komentářů:

Unknown řekl(a)...

přesné. Ačkoli šetřím papírem, tohle si vytisknu a hodím na zeď :-)

Anonymní řekl(a)...

Pred 20 minutami prace na Indickem kodu jsem si pripustil ze tohle je muj udel.

Czech NR řekl(a)...

Jeste bych k tomu dodal asi tolik, ze pokud si chce nekdo slusne vydelat, tak se bude muset zabyvat predevsim timhle typem prace...
Ostatni je/v blizke dobe bude v Indii/Cine (ve zkratce receno) nebo to zustalo u nas, ale s vysi platu to neni zadna slava.

/zp řekl(a)...

Není jednoduché přijmout obsah sdělení z pohledu přesvědčeného (tedy už ne tak docela) rozfoukávače mlhy. Zlomové informace přicházejí vpravdě nečekaně.Díky!

Unknown řekl(a)...

Přesně jak napsal h-cz!
A já trouba už 15 let foukám do mlhy ...